JESEN TUDI NA TVOJEM OBRAZU – NEŽEN MAKEUP

esen je tukaj. Minljivost narave in prelivajoče se tople barve.
Čista, sijoča, nežna in negovana koža koža ter »no make up« stil nadaljujeta svoj položaj, ko pa v to zgodbo vnesemo še senčila toplih jesenskih barv, se nam resnično obeta neponovljiv letni čas .
 
Vijolična, zlata , rjava in  siva bodo še dodatno poudarile lepoto oči, ne glede na tvojo barvo oči, takoj za njimi pa bodo na seznamu najbolj iskanih: koralna, rdeča, temno zelena, burgundi, nude, temno modra, čokoladna, kapučino, svetlikajoči »smokey eye« in bleščice.
 
V letošnji jesensko -zimski sezoni bo povdarek na očeh. Sijoča polt in bleščeče oči.
Ne glede na barvo senčila, ki si ga izbrala, bodo bleščice vsekakor primerne!
 
V prihajajočih jesenskih mesecih se bo izrazitim očem znova pridružila šminka, ki narekuje letošnje lepotne trende. Poleg rdečih odtenkov, ki ne gredo nikoli iz mode, se to sezono vrača tudi trend nevtralnih odtenkov šmink, ki bodo navdušili predvsem tiste pripadnice ženskega spola, ki jim močne šminke ne odgovarjajo. Izbirale boste lahko med blagimi rožnatimi rjavimi ali bež odtenki.

 

Kako po korakih do čudovitega jesenskega makeupa?

Osnova vsakega dobrega make upa je zdrava in negovana koža. Pred nansom makeupa, jo ustrezno očistimo, osvežimo z tonikom in navlažimo z kremo. Nič ni bolj pomembno kot to, da je vaša koža pred nanosom ličil čista in navlažena. To vrhunsko opravlja hidrolat oziroma rožna voda naravne kozmetike Mia in krema Mia iz tako imenovane linije.
Če imamo namen oblikovati obrvi, to tudi vedno storimo pred pričetkom ličenja.
 

PODLAGA

Naslednji korak ličenja je uporaba korektorjev s katerimi prekriješ nepravilnosti ( mozoljčki, popokane kapilare, obarvani podočnjaki…)
Če si srečnica in imaš lepo kožo ter enakomeren ten lahko ta korak preskočiš.
Izbor pravilne podlage je najpomembnejši korak ličenja. Barvo pudra nikoli ne preizkušaj na roki, temveč ga nanesi na vrat . Vedno počakaj nekaj sekund kajti veliko pudrov oksidira ko pride v stik z koži, ki je topla in spremeni bravo. Barvo pudra preveri tudi na naravni svetlobi.
Za popolno prekrivnost in enakomernost ličil na obrazu je odločilna prav uporaba čopiča za nanos in utrjevanje podlage. Puder nanašajte sloj za slojem, saj ga tako nikoli ne boste nanesli preveč ali premalo. Za večerni makeup lahko izbereš bolj prekriven puder.
Obraz  oblikuješ in dodatno poživiš z nanašanjem rdečil.
Nikoli ne pozabi na uporabo pudra v kamnu, saj ti bo ta zmatiral polt, kožo zaščitil pred zunanjimi vplivi in podaljšal obstojnost tekoče podlage.
 

LIČENJE OČI

Ena izmed najbolj uporabnih tehnik senčenja oči je nanašanje senčil v temnejših odtenkih v zunanji del očesa saj le s tem deluje oko večje in bolj odprto, sveteljše odtenke pa v notranji del veke z zabrisani prehodi. Ne pozabi oli povdariti z bleščicami.
Če imaš majhno oko,  izberi barvico bele barve,ki jo naneseš v vodno linijo saj le ta dodatno povdari oči.
Nanos svinčnika med spodnje trepalnice lahko nadomestimo tudi z nanosom najtemnejše sence s kvalitetnim tankim in prirezanim čopičem.
 
 
Po senčenju oči sledi nanos maskare .Maskaro nanesite na  zgornje in spodnje trepalnice, tako bolj odprete pogled. Naj vas ne bo strah nanesti dva sloje maskare. Če uporabite pravilno tehniko nanosa, se trepalnice ne bodo zlepile. Krtačko prislonite tik ob rast trepalnic in s cikcak gibi potegnite čez trepalnice. Uporabite maskaro za volumen trepalnic. Za večerno priložnost, nanesemo še umetne trepalnice, za bolj glamurozen pogled.
 
Ne pozabi tudi na oblikovanje obrvi.
Četudi imate lepo oblikovane obrvi se lahko zgodi, da imate med obrvmi prazne prostorčke, ki jih zapolnimo z senčilom za obrvi ali z barvico, ki je namenjena prav obrvem. Pozorni moramo biti, da izberemo bravo , ki je skladna z bravo naših obrvi.
Tik pod lok obrvi lahko nanesemo malo osvetljevalca, ali pa senčko bele ali pa bež barve. To bo še dodatno odprlo naš pogled.
 
 
Piko na I našemu glamuroznemu videzu dodamo z šminko na naših ustnicah. Pomembno je, da so ustnice negovane, in da na njih ni suhe kože, ki se lušči . To lahko dosežemo tako, da si jih enkrat tedensko na rahlo zmasiramo z zobno ščetko. Seveda, ne pozabimo na uporabo balzama za ustnice.
Ustnice obrobimo z svinčnikom za obrobo ustnic. Tako poudarimo obliko naših ustnic, in dosežemo večjo obstojnost šminke. Šminko lahko nanesemo z čopičem, ali pa neposredno na ustnice. Če želimo večji sijaj dodamo še gloss za ustnice. 

FOTO : ANJA PETELINŠEK
MAKEUPE IZDELALI: MARTINA ŠVAB MAKEUP TEAM &
Karmen HRASTNIK MAKE UP & NAILS  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.