Globinsko čiščenje kože: ključ do naravne lepote in zdrave polti

Globinsko čiščenje kože

Nečista koža, ogrci in akne so pogosti izzivi, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju, vendar ne skrbite, saj obstaja rešitev za dosego čudovite polti!

Vsakodnevne obremenitve, stres, onesnažen zrak in hormonske spremembe lahko vplivajo na našo kožo, zato je njeno globinsko čiščenje eden ključnih dejavnikov za ohranjanje naravne lepote in zdrave polti.

Kaj je globinsko čiščenje kože?

Globinsko čiščenje kože je postopek, ki temelji na odstranjevanju nečistoč, odmrlih kožnih celic in presežka maščobe, ki se naberejo v naših porah. Takšne nečistoče namreč lahko povzročijo zamašene pore, vnetja, akne in ogrce.

Redno čiščenje kože pomaga izboljšati teksturo kože, zmanjšati nečistoče in ji povrniti svežino in sijaj.

Kako doseči čisto in zdravo kožo?

Ustvarite dnevno rutino čiščenja kože

Nikoli ne pozabite na temeljito čiščenje obraza zjutraj in zvečer. Uporabite nežne izdelke, ki ustrezajo vašemu tipu kože, da odstranite umazanijo, ličila in odvečno maščobo, ne da bi pri tem poškodovali naravno ravnovesje kože.

Nežen piling za gladko kožo

Enkrat do dvakrat na teden si privoščite nežen piling. To bo pomagalo odstraniti odmrle kožne celice in preprečilo zamašitev por, kar prispeva k nastanku ogrcev in aken. Izberite piling, ki ni preveč abraziven, da ne poškodujete povrhnjice kože.

Uporabite masko za globinsko čiščenje

Maske, ki vsebujejo naravne sestavine, kot so glina, naravna olja in vitamini, so odlične za globinsko čiščenje kože. Te maske absorbirajo odvečno maščobo, nečistoče in pomagajo očistiti pore, kar bo izboljšalo videz kože.

Prehrana in pitje vode

Pijte dovolj vode in uživajte uravnoteženo hrano, bogato z vitamini in antioksidanti. Zdrava prehrana in zadostna hidracija imata pomemben vpliv na zdravje in lepoto kože, ki pa se ga pogosto premalo zavedamo.

Omejite izpostavljenost stresu

Stres lahko vpliva na hormonsko ravnovesje, kar lahko posledično vodi v težave s kožo. Poskušajte najti načine za sprostitev, kot so joga, meditacija ali sprehodi v naravi.

Moja rutina za globinsko čiščenje kože

  1. Obraz zmasiram in očistim s pilingom Mia

Piling je ključnega pomena za lep in zdrav videz kože. Koža, ki ji enkrat do dvakrat na teden ne privoščimo pilinga, namreč postane pusta, upadla, slabše prekrvavljena, hitreje se postara, saj ne more dihati in prejemati vseh kozmetičnih hranil, ki jih nanašate na kožo.

Namen uporabe pilinga je odstraniti vse odmrle kožne celice, ki se nabirajo na povrhnjici kože, hkrati pa kožo prenovi, saj jo sloj odmrlih celic onemogoča pri opravljanju njenih osnovnih funkcij – obnavljanju celic.

Piling za obraz z bambusovimi zrnci na kožo deluje nežno zahvaljujoč majhnim bambusovim zrncem, ki kože ne dražijo, pač pa pospešujejo njeno regeneracijo.

Ta naravni piling z dodanimi olji bo vašo kožo dodatno razvajal in jo po uporabi pustil nahranjeno, mehko in gladko. S svojimi naravnimi sestavinami in eteričnim oljem ylang ylanga, ki dviguje razpoloženje, pa bo poskrbel, da se bo čiščenje obraza spremenilo v pravo razvajanje.

  1. S krožnimi masažnimi gibi nanesem glineno masko Mia

Globinsko očiščena koža v samo desetih minutah? Za naravno glineno masko s konopljinim oljem je to mala malica! Ta mehka in koži prijazna maska namreč vsebuje čistilno glino in konopljo, ki skupaj delujeta kot magnet za nečistoče, ki se nalagajo globoko v pore, preprečujeta čezmerno tvorjenje kožnega loja in ožita pore, ne da bi jih zamašila. Rezultat je čista, negovana in sijoča koža brez strupov iz okolja, ki se jim v sodobnem svetu sicer ni mogoče izogniti.

Glinena maska s konopljo čisti obraz in deluje razstrupljevalno. Bogata je s kalcijem, kalijem, železom in silicijem, katerega ključna vloga v telesu je, da veže nase viruse, bakterije in toksine, ki jih v telo dobimo iz okolja in hrane. Glinena maska dodatno vpliva k bolj sijočemu in svežemu videzu kože.

Po drugi strani pa je glina zaradi svoje izjemne vpojne moči učinkovito naravno sredstvo za nego kože.

  1. Uporabim hidrolat sivke

Hidrolat sivke je odličen tonik, primeren za vse tipe in starosti kože. Kožo osveži, navlaži in poživi ter jo naredi dovzetnejšo za sprejemanje drugih negovalnih izdelkov.

S pravilno nego in globinskim čiščenjem kože boste tudi vi zlahka dosegli naravno lepoto in zdrav videz kože!

Komplet za nečisto kožo z 20 % popustom naročite tukaj.