Jesen tudi na vašem obrazu

Mia naravna kozmetika

Jesen je tukaj: minljivost narave in prelivajoče se tople barve

Čista, sijoča, nežna in negovana koža koža ter »no make up« stil nadaljujeta svoj položaj, ko pa v to zgodbo vnesemo še senčila toplih jesenskih barv, se nam resnično obeta neponovljiv letni čas.

Vijolična, zlata, rjava in siva bodo še dodatno poudarile lepoto oči, ne glede na njihovo barvo, takoj za njimi pa bodo na seznamu najbolj iskanih: koralna, rdeča, temno zelena, burgundi, nude, temno modra, čokoladna, kapučino, svetlikajoči »smokey eye« in bleščice. V letošnji jesensko-zimski sezoni bo poudarek na očeh. Sijoča polt in bleščeče oči. Ne glede na barvo senčila, ki ste ga izbrali, bodo bleščice vsekakor primerne! V prihajajočih jesenskih mesecih se bo izrazitim očem znova pridružila šminka, ki narekuje letošnje lepotne trende. Poleg rdečih odtenkov, ki ne gredo nikoli iz mode, se to sezono vrača tudi trend nevtralnih odtenkov šmink, ki bodo navdušili predvsem tiste pripadnice ženskega spola, ki jim močne šminke ne odgovarjajo. Izbirale boste lahko med blagimi rožnatimi rjavimi ali bež odtenki.

Kako po korakih do čudovitega jesenskega makeupa?

Osnova vsakega dobrega make upa je zdrava in negovana koža. Pred nanosom makeupa jo ustrezno očistimo, osvežimo s tonikom in navlažimo s kremo. Nič ni bolj pomembno kot to, da je vaša koža pred nanosom ličil čista in navlažena. To vrhunsko opravljata hidrolat oziroma rožna voda naravne kozmetike Mia in krema Mia.

Če imamo namen oblikovati obrvi, to tudi vedno storimo pred pričetkom ličenja.

Mia naravna kozmetika

Podlaga

Naslednji korak ličenja je uporaba korektorjev, s katerimi prekrijemo nepravilnosti (mozoljčki, popokane kapilare, obarvani podočnjaki …). Če ste ena izmed srečnic in imate lepo kožo ter enakomeren ten, lahko ta korak preskočite.

Izbor pravilne podlage je najpomembnejši korak ličenja. Barvo pudra nikoli ne preizkušajte na roki, temveč ga nanesite na vrat. Vedno počakajte nekaj sekund, kajti veliko pudrov oksidira, ko pride v stik s kožo, ki je topla, in spremenijo bravo.

Barvo pudra preverite tudi na naravni svetlobi. Za popolno prekrivnost in enakomernost ličil na obrazu je odločilna prav uporaba čopiča za nanos in utrjevanje podlage. Puder nanašajte sloj za slojem, saj ga tako nikoli ne boste nanesli preveč ali premalo. Za večerni makeup lahko izberete bolj prekriven puder. Obraz oblikujte in dodatno poživite z nanašanjem rdečil.

Nikoli ne pozabite na uporabo pudra v kamnu, saj bo ta zmatiral polt, kožo zaščitil pred zunanjimi vplivi in podaljšal obstojnost tekoče podlage.

Ličenje oči

Ena izmed najbolj uporabnih tehnik senčenja oči je nanašanje senčil v temnejših odtenkih na zunanji del očesa, saj tako deluje oko večje in bolj odprto, svetlejše odtenke pa na notranji del veke z zabrisani prehodi. Ne pozabite oči poudariti z bleščicami.

Če imate majhno oko,  izberite barvico bele barve, ki jo nanesete v vodno linijo, saj le-ta dodatno poudari oči.

Nanos svinčnika med spodnje trepalnice lahko nadomestimo tudi z nanosom najtemnejše sence s kvalitetnim tankim in prirezanim čopičem.

Po senčenju oči sledi nanos maskare. Maskaro nanesite na zgornje in spodnje trepalnice – tako bolj odprete pogled. Naj vas ne bo strah nanesti dveh slojev maskare. Če uporabite pravilno tehniko nanosa, se trepalnice ne bodo zlepile. Krtačko prislonite tik ob rast trepalnic in s cikcakastimi gibi potegnite čez trepalnice. Uporabite maskaro za volumen trepalnic. Za večerno priložnost lahko nosimo umetne trepalnice za bolj glamurozen pogled.

Mia naravna kozmetika

Ne pozabite na oblikovanje obrvi

Četudi imate lepo oblikovane obrvi, se lahko zgodi, da imate med obrvmi prazne prostorčke, ki jih zapolnimo s senčilom za obrvi ali z barvico, ki je namenjena prav obrvem. Pozorni moramo biti, da izberemo barvo, ki je skladna z barvo naših obrvi.

Tik pod lok obrvi lahko nanesemo malo osvetljevalca, ali pa senčko bele ali pa bež barve. To bo še dodatno odprlo naš pogled.


Piko na i našemu glamuroznemu videzu dodamo s šminko. Pomembno je, da so ustnice negovane in da na njih ni suhe kože, ki se lušči. To lahko dosežemo tako, da si jih enkrat tedensko na rahlo zmasiramo z zobno ščetko. Seveda pa ne pozabimo tudi na uporabo balzama za ustnice.

Ustnice obrobimo s svinčnikom za obrobo ustnic. Tako poudarimo obliko naših ustnic in dosežemo večjo obstojnost šminke. Šminko lahko nanesemo s čopičem ali pa neposredno na ustnice. Če želimo večji sijaj, dodamo še gloss za ustnice. 

FOTO : ANJA PETELINŠEK
MAKEUPE IZDELALI: MARTINA ŠVAB MAKEUP TEAM &
Karmen HRASTNIK MAKE UP & NAILS