Kako do sijoče kože in obstojnega dnevnega makeupa?

Kako do sijoče kože in obstojnega dnevnega makeupa?

Vse si želimo biti večno mlade, lepe in urejene. Vse bi si želele kljub otrokom, jutranji naglici ko komaj pravočasno spravimo otroke v vrtec, šolo in sebe v službo, na sebi imeti makeup s katerim bi bile samozavestne. Je res?
Ampak gremo lepo po vrsti.
Največkrat mi punce zastavijo vprašanje, kako negovati kožo, katere izdelke izbrati, kako izbrati pravo barvo pudra in kako narediti lepo obstojno podlago, ki ne bo zbledela v uri, dveh. Tukaj je izredno pomembna priprava kože. Stanje kože. Nega kože. Negovana koža je predpogoj za lep, sijoč, obstojen in  naraven makeup. Predpogoj za podlago, ki je ne bo vsak takoj opazil. Za videz, ki se ne bo svetil, izgled , ki bo zdržal vse do naslednjega jutra. Zaradi poplave obdelanih slik z photoshopi in slik socialnih omrežij popolnih videzov, ženske včasih izgubijo zdravo mejo razuma… Ampak stvar je zelo enostavna. 
Koža je organ, ki se neprestano obnavlja. In sicer dokler je mlada, se obnovi nekje vsakih 28 dni, z leti pa se začne ta proces upočasnjevati.

Koža je sestavljena iz treh slojev: vrhnjice (epidermis), usnjice (dermis) ter podkožja. Kar mi vidimo, je vrhnjica, saj predstavlja zgornjo plast naše kože. Zgornji del vrhnjice sestavljajo odmrle celice, ki delujejo kot naša naravna zaščita pred zunanjimi vplivi, kot so dež, sonce, veter… Proces obnavljanja kože poteka tako, da v usnjici nastajajo nove, bolj zdrave celice in ko so pripravljene, začnejo potovati skozi vrhnjico proti njeni površini. Tam postopno in kontinuirano zamenjujejo odmrle celice, te pa se postopno luščijo stran. Če tega ne očistimo iz kože, obraz izgleda starikav, nenapet… To je samo ena težava. Dosti žensk ne uporablja negovalnih izdelkov, ki bi kožo navlažili in zato je koža suha, dehidrirana, utrujena. Neredno čiščenje kože, uporaba napačnih izdelkov, hormoni, prehrana itd… lahko povzročijo akne, mastno kožo… Vse pa bi rade izgledale kot iz naslovnice. Ampak ličila so le pripomoček, orodje s katerim poudarimo naravno lepoto! Ustvarjate na vašem »platnu« na takšnem kot ste ga izbrale same. In zavedati se morate da težave z neobstojnim makeup-om ki je “preveč” opazen in luščenjem pudra najpogosteje ne tiči v neznanju in neustreznih izdelkih ampak v ne-negovani koži.
Torej poskrbite za svojo kožo, ki je samo ena.

Imejte v mislih, bolje preventiva kot kurativa! Kaj tukaj svetujem jaz? Mia, naravna kozmetika. Zakaj? In zakaj naravno?

Najpogostejši kozmetični izdelki, ki niso naravni so lahko škodljivi za naše zdravje, saj vsebujejo sestavine, ki v prehrani nikoli ne bi bile dovoljene. To so razni konzervansi, petrokemikalije, umetne dišave in barve, kisline, sintetični filtri ter nanodelci. Te sestavine so lahko rakotvorne. Že v majhnih količinah dražijo sluznico in lahko povzročijo alergije. So sintetičnega izvora na osnovi nafte, premoga in koži preprečujejo normalno delovanje. Preprečujejo tudi izločanje toksinov ter se kopičijo v maščobnem tkivu in obremenjujejo naša jetra. Zato je vredno razmisliti o naravni kozmetiki. Jo že uporabljaš?
Če še nisi našla ustrezne zase ti priporočam svojo. Za katero garanitram. Linijo Mia naravna kozmetika. Tako naravna in kvalitetna, da ji zaupam tudi najnežnejšo kožo svojih otrok.
Torej šele potem ko je koža lepa in negovana, lahko brez težav v parih korakih ustvarimo nežen in nevpadljiv “makeup look”, ki je primeren za premagovanje vsakodnevnih obveznosti.Ti izdam moj ekspres jutranji ritual , primeren za vse mame in poslovne ženske , ki zjutraj nimamo neomejeno časa zase?
1. Umijem obraz z čistilno peno.
2. Si kožo navlažim z Hidrolatom Sivke  in medtem ko čakam, da se vpije, se počešem. 🙂
3. Se namažem z kremo Mia, da bo koža svilnata in da se bo puder lepo razmazal čez vse kotičke mojega obraa. 
4. Na podočnjake nanesem malce svetlejšega korektorja.
5. S čopičem nanesem tekočo podlago in jo zatapkam z gobico.
6. Vse skupaj utrdim z pudrom v kamnu in prahu.
7. Zasenčim obraz z nežno rjavim mat bronzerjem, da povdarim obliko mojega obraza.
8. Nad lično kostjo, po sredini nosu in po zgornji ustnici nanesem highlighter nežne zlate barve
9. Se sama sebi nasmejim, in si na lička nanesem malo rdečila, da ne izgledam preveč bleda.
10. Z senčko poudarim obrvi.
11. Nanesem maskaro in glos ali šminko v naravnih barvah
Upam, da sem ti z kakšnim nasvetom pomagala, da boš v teh daljših in toplejših mesecih še bolj žarela in boš samozavestna:)

 

Martina Švab, diplomirana medicinska sestra, vizažistka in ustanoviteljica MIA NARAVNE KOZMETIKE