(Ko) suha koža ni več problem!

Maslo za telo

Kratki dnevi, dolgi večeri, mrzla jutra, vroča čokolada, debele nogavice … Prišel je tisti čas v letu, ko se nam bioritem hočeš nočeš kar malo spremeni in nam marsikatero rutino obrne na glavo. Če pa smo pozorni, lahko kar hitro opazimo kakšno spremembo tudi na sebi. Gotovo se vam je že zgodilo, da ste pol ure pred odhodom v službo preživeli pred ogledalom in se trudili po najboljših močeh, da bi bila vaša pričeska videti kot tista z naslovnice, še preden pa ste uspeli priti do službe, je bila vse prej kot takšna, kakršno ste si želeli. To je zaradi vlage, ki je v tem letnem času še posebej prisotna ob svežih jutrih.

Ali pa ste mimogrede, ko ste čakali v vrsti na blagajni, opazili, kako rdeča, razdražena ter suha je vaša koža na rokah, za piko na i pa se je zvečer, ko ste se oprhali, dobesedno zluščila oziroma svaljkala, ker je bila tako suha.

Prepričana sem, da ste se našli v katerem od zgornjih primerov, ali pa se s temi situacijami srečujete vsak dan in nestrpno pričakujete toplejše dni, ko vaša koža ne bo toliko razdražena ter občutljiva. Ker sodim med tiste, ki obožujemo prijeten, svilnat ter mehak občutek na koži, brez zategovanja, srbenja, luščenja ter draženja, po drugi strani pa je moja koža hitro občutljiva ter razdražljiva, sem se odločila, da se podam na  misijo in pridem do zaključka – kako ohranim kožo voljno ter mehko tudi v teh mrzlih dneh, in si na koncu rečem: res se dobro počutim v svoji koži – in to dobesedno! 🙂

Kateri dejavniki najbolj vplivajo na suho kožo?

Teh dejavnikov je res veliko, najpomembnejši pa so zagotovo:
– dedna zasnova,
– vpliv zunanjih dejavnikov (mraz, veter, centralno ogrevanje, pretirano izpostavljanje soncu),
– občutljivost na določene izdelke.

Maslo za telo

Kako stopiti v boj s suho kožo?

Sama še predobro vem, da je na tržišču res ogromno izdelkov, ki obljubljajo mehko, svilnato kožo. Ti izdelki pa niso nujno najboljši za našo kožo in nanjo vplivajo ravno nasprotno, kot bi si želeli.

Po nanosu številnih izdelkov je koža mehka in prijetnega vonja, ampak takoj, ko se vpije, se pojavi občutek zategovanja ter draženja.  

V sam vrh izdelkov za nego suhe kože zagotovo spadajo različna mleka, losjoni, olja ter masla. In zato je prava umetnost izbrati pravi izdelek, ki bo nudil točno takšen rezultat, ki ga hočemo.  Seveda je pri izbiri izdelka pomembnih več dejavnikov, ki pa nas v poplavi različnih tekstur, barv, učinkov ter vonjav lahko kar hitro zmedejo ter zavedejo.

Zakaj izbrati maslo za telo, ne pa mleka ali losjona?

– Prijetna tekstura že na otip,

– bogata, zelo mazljiva tekstura,

– hitro se vpije v kožo (veliko hitreje kot losjon ali mleko),

– kožo nahrani ter odišavi,

– kožo pomiri in jo navlaži,

– je zelo praktično za uporabo,

– maslo na koži ostane dlje časa (krema se hitro vpije ter da po nekaj časa občutek zategovanja),

– maslo ob nanosu na koži ustvari zaščitni sloj, ki preprečuje izgubo vlage, poleg tega pa se na koži ohrani dlje časa kot mleko ali losjon.

Maslo za telo

Tako, zgoraj sem naštela par dejstev, ki dajo jasno vedeti, da je v boju s suho kožo najučinkovitejše ravno maslo za telo. Ker pa je suha koža še posebej občutljiva, je dobro vedeti, kaj damo nanjo.

Pomembno je, da vsebuje sestavine, ki blagodejno vplivajo na takšno problematiko kože. Maslo za telo Mia je 100 % naraven, veganski slovenski proizvod, ki ni testiran na živalih. Vsebuje ogromno naravnih izvlečkov, ki blagodejno vplivajo na občutljivo ter suho kožo, izboljšujejo mehanizem kože, spodbujajo delovanje kože ter ohranjajo zdravo ter napeto kožo.

Kaj vsebuje naravno maslo za telo Mia?

Glede na izbrane sestavine gre res za bogat izdelek, ki si ga vsaka koža več kot zasluži. Že samo dejstvo, da je v maslu dodano mandljevo olje, ki ga je uporabljala najbolj privlačna ženska v zgodovini, Kleopatra, da jasno vedeti, da gre za izjemno sestavino, ki je primerno za tudi najbolj občutljivo kožo, tudi pri negi dojenčkov. Če govorim o prispodobah, želimo naši koži na nek način povrniti življenje, ki pa ima zgodbo tudi v ozadju karitejevega masla, saj pomen imena drevesa, iz katerega pridobivamo plod, pomeni ravno življenje.

Mia naravno maslo za telo vsebuje tudi kokosovo maslo, ki pospešuje celjenje ter odpravlja vnetje in je namenjeno ekstra občutljivi suhi koži.

Da pa je tekstura masla mazljiva ter prijetna na otip, pripomore čebelji vosek, ki poskrbi tudi za to, da maslo po nanosu ostane na koži ter tvori nežen zaščitni sloj. Naslednji stavek bo posebej razveselil bodoče mamice, saj naravno maslo Mia vsebuje tudi eterično olje lotosa, ki preprečuje nastanek strij in blagodejno vpliva na nego trebuščka med nosečnostjo. Ne nazadnje pa meni osebno veliko pomeni tudi vonj, ki ga ima maslo prej in po nanosu na kožo. Prepričana sem, da vas bo zadnja sestavina, ki je dodana v maslu, zagotov prepričala. To je eterično olje vanilije, ki bo poskrbelo, da bo vaša koža ne le negovana in mehka, ampak tudi dišeča ter opojna.

Če zaključim, kot sem začela: kratki dnevi, dolgi večeri, vroča čokolada ter negovana koža znajo biti odlična kombinacija. Z Mia naravnim maslom za telo boste poskrbeli, da bodo vaši dolgi zimski večeri prijetni ter dišeči, medtem ko boste srkali vročo čokolado. Pa še koža vam bo hvaležna, saj bo voljna, nahranjena, negovana, pomirjena, sveža in pripravljena na ponovni skok v kratke rokave.

Za Mia naravna kozmetika blog spisala Anja Pleteršek.