Nega moške kože – nič več “tabu”, ampak način življenja sodobnega moškega!

Danes se bom dotaknila malo bolj občutljive teme, lotila se bom namreč razbijanja tako imenovanega ˝tabuja˝ o negi moške kože.

Bom začela na začetku. Najbolj pomembno je da smo si že v štartu na jasnem, da nega moške kože ni nikakršno lepotičenje, šminkanje ali pa make up. Gre za dnevno rutino, ki spada k osebni negi. Tako kot na primer umivanje zob. Torej gre za čisto normalno stvar, zato se ti nikakor ni potrebno bati prebrati naslednjih vrstic, saj moški ki skrbi za nego svojega obraza, še zdaleč ni ˝šminker˝, ampak je sodoben, urejen ter negovan moški.

Torej nega moške kože je prav tako pomembna kot nega ženske.

Vsi si želimo imeti lepo, zdravo kožo čim dlje časa. Pa vendar je moška koža za razliko od ženske zelo drugačna tako v svoji strukturi kot tudi v funkciji, kar je hormonsko pogojeno. Po domače povedano je moška koža na obrazu ter po telesu  na splošno debelejša ter bol mastna in se drugače stara kot pri ženskah.

Na kratko predstavim samo nekaj  splošnih dejstev o moški koži:

  • Moška koža je v povprečju 20% debelejša kot ženska koža,
  • vsebuje več kolagena, zato je videti bolj napeta in čvrstejša, ter robusnejša,
  • moška koža je zaradi kolagena dlje časa brez gub-vsaj nekje do sredine 30.let,
  • mladi moški so veliko bolj kot ženske nagnjeni k aknam ter mozoljem,
  • moška koža zaradi britja postane bolj občutljiva ter se hitreje odziva,
  • znaki staranja se na moški koži pojavijo pozneje, a spremembe so takrat hitre,
  • odrasli moški so manj nagnjeni k suhi kožo kot odrasle ženske.

Tako, že iz zgornjih dejstev je razvidno, da moramo tudi moški koži posvetiti pozornost ter ji nuditi ustrezno nego.

Verjetno je prvo vprašanje, ki ti roji po glavi , kako izbrati prave produkte v vsej tej poplavi različnih izdelkov ter ponudnikov.

Sama imam  pri svojem poklicu vsakodnevno opravka z različnimi vprašanji ter iskanjem produktov za pravo nego moške kože.

Ker pa vem, da ste moški navajeni hitrega tempa življenja in si ne boste vzeli vsak dan kaj dosti časa  za nek ritual nege obraza, sem pripravila kratek namig kako,po hitrem postopku neguješ svoj obraz in si s tem zagotoviš zdrav ter sijoč videz.

Prva, ter najpomembnejša točka osnovne nege je vsekakor čiščenje kože. 

Zato je prava izbira ČISTILNA PENA z vrtnico ter miro, ki bo odstranila vse nečistoče, ki se naberejo čez dan in vse odmrle kožne celice, zaradi dodanega hidrolata vrtnice ter eteričnega olja mire pa bo koža obnovljena ter pomirjena. Vse kar moraš storiti je, da si zjutraj ter zvečer na navlažen obraz nežno vmasiraš peno, ter je temeljito spereš z mlačno vodo. Nobena umetnost torej, ki ti ne bo vzela več kot 2 minutki ;).

Da bo koža globinsko očiščena ter zadostno tonirana bo poskrbela MICELARNA VODA ZA OBRAZ. Najlažje bo, če si jo iztisneš na vatirano blazinico ter dosledno očistiš cel obraz ter predel vratu. Zaradi delovanja micelov , bo koža manj mastna, navlažena, mehka ter popolnoma čista in bo imela pravo ravnovesje.

Tako, koža je sedaj očiščena. Samo še dva koraka pa sva na koncu 

Ker se moški brijete ter s tem kožo dodatno izpostavljate ter obremenjujete, postane čez čas koža bolj občutljiva ter se hitreje odziva. Vsakodnevno britje pa  lahko povzroči draženje, ker odstrani zgornjo plast kožnih celic, izpostavi nezrelo kožo, ki je zelo občutljiva za zunanje vplive.

Zato je obvezno da kožo ˝pomiriš˝, ter se s tem izogneš neprijetnemu srbenju ter rdečici. HIDROLAT SIVKE, deluje regenerativno, kožo pomiri ter jo navlaži zato je idealen po britju. Njegova uporaba je povsem preprosta, saj ga samo razpršiš po celotnem obrazu.

In že je tu zadnji korak, hitro ane?

Da nego v celoti zaključiš kot je potrebno in jo še dodatno navlažiš ter zaščitiš pred zunanjimi vplivi, na obraz naneseš MIA KREMO, ki je primerna tako za dnevno kot nočno nego, v njej pa se nahajajo sestavine, ki so še posebej namenjene za občutljivo kožo, torej ˝must have˝ produkt, ki ima od danes naprej prostor na polički v tvoji kopalnici. J

Če sem prav preračunala po mojih izračunih, te od danes naprej časa 5 minutk zjutraj ter zvečer, ki so rezervirane za nego tvojega obraza. Verjemi koža ti bo hvaležna, počutje pa bo izboljšano, saj se boš počutil negovan, ter urejen od ˝glave do pet˝. 

Za Mia naravna kozmetika, spisala Anja Pleteršek.